( hajbazer | 2021. 06. 13., v – 10:54 )

Viszont halomba dönti az elméletedet arról, hogy mennyire sokat fogyaszt és mennyit lehet növelni az élettartamán a kikapcsolással...

Nem mondtam, hogy sokat fogyaszt, ahogy azt sem, hogy sokat lehet vele spórolni. Azt mondtam, hogy energiapazarlás. Aminek eddig csak anekdotikus érveléssel "bizonyítottad" az ellenkezőjét.

hozzátenném, hogy csak telefonként használva (hang- és SMS) 21 napot bírt egy töltéssel.

Hozzátenném, hogy semmi értelme nincs egy alapvetően elavulásra tervezett okostelefont bevásárolni, ha csak telefonként használod.

Ha rendszeresen ki-be kapcsolnám, akkor nem bírna ennyit, mert a boot és shutdown jóval erőforrásigényesebb folyamat, mint az, amikor a legkisebb CPU mag megy csak nagyrészt idle módban és be van kapcsolva a rádió chip.

Oké, jöhetnek a konkrét mérések erről, mert eddig csak egy 0-24 csüngésre-lógásra ösztönző marketinganyag hasábjai.

Nem, nem akar mindent azonnal, ez csak a rögeszmés világodban van így, mert mindig bele kell szólnod mindenbe és át kell húznod a témát a rögeszmés világodba.

De igen, akar. Máskülönben megvárná, amíg bebootol a készüléke. Vagy nem venne bloated szoftverrel okostelefont, ami sokáig bootol.

Mivel adtam gyakorlati példát arra, hogy egy töltéssel 23 napot bír airplane módban egy telefon,

A saját példádat elfogadom, elhiszem, hogy nálad így működik. Azonban ez nem vonatkozik univerzálisan az okostelefonokra, amíg be nem bizonyítod.

Neked egyszerűen nincs családod, gyereked, barátod, aki éjjel hívna adott esetben

De igen, van, és tekintve, hogy én se vagyok szupermen, én is kerülhetek "adott esetbe", ugyanakkor nem várom el senkitől, még a családomtól se, hogy éjnek éjjelén felcsörgethessem őket emiatt. Felnőtt ember meg tudja oldani a problémáit saját maga.

Amikor például éjjel tizenegykor hív fel egy közelben lakó jóbarátod, hogy kizárta magát véletlenül a lakásából, akkor nem igazán vigasztalja, hogy reggel megkapod az SMS-t és visszahívod

És ha már a közelben lakik, nem tud hozzád elbattyogni, és becsöngetni, hogy hadd aludhasson nálad egy éjszakát? De igen. Csak egyszerűbb másra hárítani a problémát, mint felelősséget vállalni érte és megoldani, ha már volt olyan balfasz, hogy kizárta magát.

A kérdésre nem válaszoltál, nem az érdekelt, hogy mit lehet a jobb típusoknál, hanem az, hogy minden nap megtetted-e akkurátusan.

Azt hittem, egyértelmű a válasz. Igen, lekapcsoltam a csengőt, az üzenetrögzítő ment csak. Ha valakinek nagyon kellettem, az eljött hozzám és becsöngetett éjszaka. Volt ilyen is.