( _Franko_ | 2021. 06. 13., v – 10:35 )

Igen, ismerem a sztorit. Úton-útfélen szoktál vele dicsekedni. Más kérdés, hogy semmi értelme nem volt airplane módban használni azonkívül, hogy néha kivetted airplane módból. Amit egy ki-be kapcsolás is megoldott volna.

Viszont halomba dönti az elméletedet arról, hogy mennyire sokat fogyaszt és mennyit lehet növelni az élettartamán a kikapcsolással... hozzátenném, hogy csak telefonként használva (hang- és SMS) 21 napot bírt egy töltéssel. Ha rendszeresen ki-be kapcsolnám, akkor nem bírna ennyit, mert a boot és shutdown jóval erőforrásigényesebb folyamat, mint az, amikor a legkisebb CPU mag megy csak nagyrészt idle módban és be van kapcsolva a rádió chip.

Tehát mindent azonnal akar, tehát menedzsermódban él.

Nem, nem akar mindent azonnal, ez csak a rögeszmés világodban van így, mert mindig bele kell szólnod mindenbe és át kell húznod a témát a rögeszmés világodba.

Tehát százezreket költött egy olyan újrafeltalált kerékre, ami képtelen magát időzítve bekapcsolni, mivel annyira 0-24 csüngésre-lógásra tervezték. A szakma szégyene, hogy léteznek ilyen okostelefonok.

Mivel adtam gyakorlati példát arra, hogy egy töltéssel 23 napot bír airplane módban egy telefon, nem spórolsz semmit azzal, hogy kikapcsolod és csak annyi része működik, hogy legyen ébresztő funkció, egyszerűen annyira jó az energiamenedzsmentje a telefonoknak szoftveresen és hardveresen is ehhez, hogy nincs értelme kikapcsolni.

Aha tehát ha valaki mindent a maga idejében szeret intézni, az már elszigetelt™. [...] Ezt viszont nappal teszem meg, amikor ébren vagyok.

Neked egyszerűen nincs családod, gyereked, barátod, aki éjjel hívna adott esetben, mert segítségre szorul és/vagy tudják, hogy tőled bizony nem számíthatnak segítségre. Engem hívtak már több alkalommal is éjjel, hogy segítsek.

Aki hív, arról kapok SMS-t, mikor bekapcsolom a telefont és képzeld, annyira nem™ törődöm™ az™ emberekkel™, hogy saját költségen visszahívom őket.

Amikor például éjjel tizenegykor hív fel egy közelben lakó jóbarátod, hogy kizárta magát véletlenül a lakásából, akkor nem igazán vigasztalja, hogy reggel megkapod az SMS-t és visszahívod, mert neki éjjel tizenegykor kellene a segítséged, hogy legyen hol aludnia. Ja, valószínűleg nincs ilyen barátod, nekem meg van.

Tudod, a jobb típusoknál ki lehet kapcsolni a csengőt és volt üzenetrögzítő.

A kérdésre nem válaszoltál, nem az érdekelt, hogy mit lehet a jobb típusoknál, hanem az, hogy minden nap megtetted-e akkurátusan.