( YleGreg | 2021. 06. 09., sze – 15:59 )

Szerintem, ha egy három betűs meg akar tudni valamit rólad, akkor azt meg fogja tudni. Nekik ez a dolguk, feltételezem, hogy elég jók benne. Azonban hogy mire használják, az egy más kérdés. Ha közzereplő vagy, vagy az leszel, és valakinek keresztbe teszel, akkor tök jó lesz, hogy előkaphatják, hogy negyedszázada valakinek azt mondtad, hogy utálod az összes feketét, és máris rádhúzzák hogy rasszista vagy. Miközben neked persze esélyed sem lesz, hogy megvédd magad, hogy dehát ez egy teaházban hangzott el, mert te utálod a fekete teát!

De ha nem vagy és nem leszel közszereplő, akkor ez téged nem érint.

Viszont, ha a FB, Google, LinkedIn, vagy akármi tárolja el az életedet, akkor az gáz lehet, ha mondjuk 5 év múlva kitalálja, hogy monetizálja a keresési előzményeidet, vagy annak valamilyen vetületét, és mondjuk egy 22 éves nő munkafelvétele kapcsán a HR-es meg tudja nézni, hogy mennyire olvas babavárós dolgokat a jelentkező, és ennek megfelelően kiszórja a p1csába, mert a cégének nem érdeke hogy olyat vegyen fel aki pár év múlva GYES -re megy. Ja, az ilyen leendő kismama dögöljön éhen abban a pár évben amíg meg nem állapodik valaki mellett, nyílván.

Én az ilyenek miatt veszek Librem5 -öt (nem pont a terhesség miatt...) hanem hogy megelőzzem azokat a problémákat amelyek most még csak a mézesmadzag kategóriában mozognak. És ha beválik, akkor ilyen lesz a gyerekeimnek is, hogy ne legyen azzal felnőtt korukban gondjuk, amiket gyerekként, meggondolatlanul követtek el az interneten. Aztán ne legyen igazam.