( asch | 2021. 06. 09., sze – 12:09 )

Másik szobában van letéve mind az elektroszmog, mind az állandó lehallgatás miatt. Ha bármelyik nem létezik/nem gond, akkor sem árt az óvatosság, bajt nem okoz.

Az elektroszmogot kifejtem pink kedvéért, aki fentebb kérdezte: az emberi test is antennaként működik, azaz vannak olyan frekvenciák a kommunikációra használtak közül is, amikkel reakcióba lépünk. Az egyik, hogy melegít minket a rádióhullám, az közismert és kikezdhetetlen tény. Ezt mérik és ez alapján határozzák meg az egészségügyi limiteket. De ez a melegítés nem túl lényeges, kivétel talán azt az esetet, amikor közvetlenül bázisállomás mellett állunk, vagy a fejünkhöz szorítjuk a készüléket.

Azonban erős a gyanú - habár nehéz bizonyítani, hogy az ember belső jelzőrendszerére is hatással van, azaz vannak olyan rendszerek az emberi szervezetben, amik jelzésként tudják értelmezni a rádió jeleket. Ezek miatt is ésszerű volna ezeket csökkenteni. Egyébként vannak erre nézve valódi kutatások valódi tudósokkal is, de persze nem találom a linket, nem tudom most idézni nektek.

Telejesítményben a legközelebbi adó a legnagyobb, ezért sokat tehetünk magunkér, ha ezeket messzebb visszük, a távolsággal négyzetesen csökken a teljesítmény ugye. De nem volna ellenemre Faraday kalitkát építeni sem, de az ingerküszöbömet még lépte át a probléma, hogy meg is tegyem.

Pláne amióta az 5G tornyokat gőzerővel telepítik, azóta ésszerűnek tartom a lakásunk védelmét.