( zeller | 2021. 06. 05., szo – 17:52 )

Apró különbség, hogy Spotify esetében nem kell a teljes hallgatni valóval rendelkeznem, nem kell sk. összerakni, fölmásolni a telefonra a zenéket, hanem mint egy "kedvencek rádióállomás" a z általam megjelölt és hallgatott felvételek alapján egy kifejezetten hosszú listát ad válogatásonként. Tehát nincs olyan hogy "elfogy" - egyszerűen azért, mert adott korszak/műfaj/stílus/nyelv/stb alapján olyan mennyiségű felvételt lehet összeválogatni, amit magamnak sem megvenni, sem összemásolni nem tudnék elfogadható ráfordítással (idő és pénz). Per pillanat van négy "Daily mix" - bármelyiket indítom el mondjuk hétfőn reggel, ha úgy adódik péntekig nem kell listát "cserélni" - mert olyan dalok jönnek egymás után, amik beleférnek az ízlésemnek megfelelő körbe.

Ja, és naponta nem 2 órát, hanem rádió helyett 6-8 órát szól a zene - na tessék mondani, heti 40-60 órányi válogatást hogy is raksz össze...? És menniy idő meg munka? És mennyire lesz változatos?

A "megkeresed és letöltöd"-höz egy apróság...Korábban az is bajod volt a Spotify-jal kapcsolatban, hogy az előadók nagyon keveset kapnak a lejátszások után... Mondd, a te általad egyszer letöltött és csilliószor meghallgatott dalokután mennyit is kapnak az előadók? Na? Ja, hogy ami tényleg tetszik lemez, azt megveszed. És ami "csak meghallgattam párszor" azzal mi lesz?

" hasonlóan keményen válaszoljak, ha valaki megbélyegző, kiközösítő, leminősítő jelzőkkel illet" - A PipeVire, vagy épp a systemd fejlesztői és használói/elfogadói mikor illettek téged "megbélyegző, kiközösítő" jelzőkkel? Ott mintha te kezdted volna a mindenféle pejoratív jelzők aggatását olyanokra, akiknek maximum a táskáját vihetnéd, a szakmai tudást figyelembe véve...

Ja, a Spotify-on - a fizetős verziónál - nincsenek reklámok...