( hajbazer | 2021. 06. 04., p – 17:15 )

De a "na most dugjuk rá a telefont a pécére és másoljunk fel rá 123 darab mp3-at, hogy legyen mit hallgatni" dolgon már rég túllépett a világ, meg ők is.

Nézőpont kérdése. A világ biztosan nem lépett túl rajta, mert a világ elég nagy hely és ahol nincs szélessávú internet, ott továbbra is ez megy. Meg azoknál is, akikben tudatosul a Spotify-féle tech-multik privacyt lábbal taposó mivolta és tesznek is ellene. Benned nem tudatosul és nem is teszel ellene. Én meg igen.

Érdekes egyébként, hogy a NAS-ról másolgatnak a gyerekeid, fotókat, fájlokat, ahelyett, hogy Pinterestet használnának, vagy Facebookos privát csoportokban, vagy Google Driveon tartanák. Pedig ennyi erővel a mindenféle fájl másolgatásán is túlhaladott™ a világ™. Nem, nem haladott túl, csak te a fejlődéssel és a fősodratú mítoszokkal takarózol, miközben csak kellően lusta vagy karban tartani egy zenei gyűjteményt és a privát szféráddal (beleértve a gyerekeid kiszolgáltatását) is hajlandó vagy fizetni érte, hogy ne kelljen.

A telefon az más kérdés, az sajnos törik meg "fogy" :-(

Olyat kéne venni, ami nem törik, meg nem fogy vagy vigyázni kéne rá. Vagy használni egy régi jól bevált 2G-3G telefont.

vettem x éve egy akkor sem új pécét 8GiB memóriával. kevesebbel nem volt, és kiszedetni meg azért elég nagy marhaság lett volna - belefér minden, nincs vele gond

Még belefér. Tendenciáról beszéltem, amit a Spotify is követ az Electron szutykával.

Nem, nem amiatt, mert bloat a szoftver, hanem mert retek sok adatot használ

Bloat.

szerintem meg a te kommunikációs stílusod és viselkedésed sokkal-sokkal aggályosabb a te privát szférádra nézve...

Az otthonom nem HUP és a munkahelyem sem HUP. Ezen a két helyen olyan emberekkel vagyok körülvéve, akik megérdemlik a tiszteletemet és meg is adom nekik.