( kikadff | 2021. 06. 02., sze – 13:53 )

Régebben egyszerűbb volt, egyrészt megvoltak ezek a barbi liberális hírforrások, hozzáolvastam pl egy magyar nemzetet és abból könnyen le tudtam vonni a tényeket, azt meg szubjektív alapon tudtam magamban elhelyezni, tovább gondolni.

Ma meg... Konkrétan nincs viszonyítási alap, maguk a tények kérdőjeleződnek meg, nem is a tálalási mód, meg hogy milyen vélemény felé akar terelni az adott hírközlő. 

Azt hogy már a tények sem tények, saját tapasztalat. Munkahelyem révén konkrét rálátásom volt egy bizonyos jelenségre, döbbenet volt arról olvasni a különböző híreket, döbbenet volt látni a kormány kommunikációját évekig, ami konkrétan hazugság volt. Aztán volt más kevésbé jelentősebb történés is, amiből szintén volt kormányzati híradás. Ha nem is konkrét hazugság volt, olyan szinten kifacsarva volt tálalva, ami mögött én látom a tényt saját tapasztalat alapján, de egy kívülálló egészen biztosán más tényt látott meg mögötte, sajnos tapasztaltam.

Ezek alapján konkrétan nem hiszek el semmilyen tényt senkinek. Ha saját példámon láttam, hogy konkrétan hazudnak, akkor miért fogadjam el tényként azokat a dolgokat, amelyekről csak a hírekből szerzek tudomást és nincs saját tapasztalat?

Adott események követése akkora erőfeszítésbe telik, annyi helyen kell olvasni róla, stb, hogy konkrétan elfáradtam. Aktuál történésektől egyre inkább visszahúzódok, mert amiket én magam nem élek meg, azokról nem tudhatom, hogy egyáltalán igaz-e. Nem arról van szó, hogy milyen irányba terel az adott hírközlő, mit akar sugallni, hanem hogy konkrétan megkérdőjelezem azt is hogy egyáltalán igaz-e az alap dolog.

Ebben az okádásban és fosadékban lelkesen fetrengenek értelmes emberek és a másik fetrengőre üvöltik, hogy bűzlik, meg szaros, miért nem olyan kultúráltak, mint ő. Szép új világ.