( harlequin | 2021. 05. 30., v – 10:03 )

"Jajjmár, elfelejted, hogy a mainstream "tudósok" évtizedek óta hangoztatják az amúgy tarthatatlan "rabszolgák építették kővel, meg bronz eszközökkel, fa görgőkön húzva a több tonnás kőtömböket" fantazmagóriákat?"

Mert valószinűleg így történt, tekintve hogy rabszolgák voltak akkor földönkívüliek meg valószinűleg nem. Azt, hogy hogyan pontosan, azt nem tudjuk, pont ahogy a húsvét-szigeteki szobrokról is csak pár éve derült ki, hogy hogy szállították őket, de azt előtte is lehetett tudni, hogy emberek voltak szerszámokkal meg a kezeikkel, nem földönkívüliek. Soha nem volt tarthatatlan teória, hogy emberek cipelték őket, csak épp nem tuduk pontosan, hogy hogyan. (és ott is voltak földönkívüli űrhajós elméletek, lásd. pl. Däniken). 

"Én értem, hogy te szereted védeni a mainstreamet még akkor is, amikor az védhetetlen; de azért elgondolkodtató, hogy az un. "szakértőknek" elhiszed a blődségeit, viszont a (történelmi távlatokban általában a mainstreamet felváltó) alternatív elméleteknek nulla hitelt adsz..."

Nem a mainstreamet védem, hanem a józan észt, amely előbb-utóbb mindig győz, csak néha sokáig tart (lásd a fenti példa a húsvét-szigetekkel). Te vagy az aki itt játsza a szkeptikust, de mikor a CIA kidob egy pixeles videót, arról csont nélkül elhiszed, hogy minden tekintetben valódi.