( cult | 2021. 05. 26., sze – 13:26 )

Szerkesztve: 2021. 05. 26., sze – 13:48

Válasz trey üzenetére

Bocs, hogy belepofázok!
Én alapból erre ébredek, reggel elmondja a várható időjárást, a menetidőt a munkahelyemre, az aznapi naptár-bejegyzéseket és elindítja az online rádiót (TuneIn).
Lefekvéskor én szeretem bekapcsolni az alvást segítő (relaxing sound) zajokat.
A gyerekeim tudják gyakorolni az angol vagy német kiejtést, ha átkepcsolják fordító (Translate) módba. ilyenkor ki is írja, hogy mit mondtál neki, így vizuálisan is látod az eredményt.
A tetőtérbe ezen szólok fel a lányaimnak,(minden helységben van Goggle Home Mini vagy Nest Mini) ha van valami hasfájásom (Broadcast) de lehet telefon szerűen is használni, ha csak az egyik gyerekkel akarok beszélni a Duo segítségével. Ez akkor is jó volt már többször ha a telefont nem képesek felvenni és nem érek el senkit otthon, akkor mobilnet segítségével hazaszólok. Chromecast-tal ráküldve szoktam filmet nézni rajta, de ha lenne pl. Netfixünk akkor azt élből ismeri. Van YoutubeMusic családi csomagunk és ezen (is) hallgatjunk rajta zenét vagy sima youtube-ot is lehet nézni rajta. Van egy-két okos kapcsolónk, távirányító ezek is kezelhetők vele, de ez még fejlesztés alatt van ;-),  van egy Kis wifi-s Ip kamerám, aminek a képét szintén ki tudom rakni a képernyőre, hanggal együtt. Kb. ennyi. Mióta megvan a rajta lévő program nagyon sokat fejlődött. (persze ezek a felhasználások jó része mennek csak a hangszórokkal is, nem kell képernyő és nyilván nem nélkülözhetetlen, de sok ilyen dolog van még a világon)