( zeller | 2021. 05. 23., v – 14:01 )

"Nem irreleváns, mert ha lenne, akkor nem feltétlenül okozna bosszúságot az ikonok kiszedése" - Most változott? Nem. Akkor a mostani changeset-hez közvetlenül nem kapcsolódik. (Jó, hogy nem kezded idehozni az összes változást a Netscape Navigator első változatától kezdve...)

"Igen, tudod intellgienciaszintben is az alacsonyabb IQ-val rendelkezők vannak többen" - Igen, tökéletes példa vagy rá. Attól, hogy az "ergonómia" kifejezés neked semmit nem mond, sőt szitokszónak tűnik, de sebaj...
"a haladó felhasználók. De van egy kis bökkenő: Ők Chrome-ot és Edge-et használnak" - Apró kis bibi, hogy Edge esetén a padding talán pixelre ugyanannyi, mint a FF új kinézeténél, úgyhogy ha a padding miatt hörögsz a FF friss módosítása miatta, kkor tessék az Edge miatt is ajvékolni.

"Ja és, hogy mi a normális™, azt majd a piac™, meg a Mozilla Foundation, meg Zeller Mérnök Úr mondja meg, meg a pofámba villantott reklám, hol kell újravásárolni a monitort a UX-idealizmusok miatt" - Tévedés, mint oly sok dolog, amit ide szoktál okádni. Ha megnézed, sok-sok éve használható minőségben FullHD LCD monitorok vannak a piacon, amiken (az ipari hulladék szintű noname olcsó sz@rokon kívül) a natív felbontásban _normális_ megjelenítőmotor esetén semmi gond nincs a FF jelenlegi/leendő kinézetével. Arról nem tehetek, hogy valaki ócska OS ócska renderinggel megvert megjelenítését használja, és maszat lesz a kisebb méretű betűkből...
Ja, a monitorom 2012.07 hóban lett véve, 23" FullHD, natív felbontáson hajtva. Úgyhogy "az újat venni" az nagyon mellé ment (Az elődje egy MAG Innovision 19"-os CRT volt - nem is kellett a kisszobában télen sem feltekerni a radiátort...).

"egy egységsugarúbb, butább, tapicskolóbb, konzumerebb felhasználási módot mutatsz be felsőbbrendűnek" - Mármint szerinted egységsugarúbb az, aki könyvtárakba rendezi, csoportosítja a könyvjelzőit? Merthogy azt írtam, hogy aki nem így tesz, az "egyéb galádságokra is képes", azaz khm. kevésbé intelligens felhasználónak tartom.

"A hamburgermenü almenüi például animációval jönnek be 89.0-tól." - Jelenleg 88.0.1-nél tart, az élesben tesztelhető módosítások ebben nem tartalmazzák az animációbuziságot (hogy téged idézzelek) - ha majd befrissül a böngésző, _és_ látni fogom, hogy milyen, majd akkor mondok róla véleményt, nem látatlanban előre.

"1280x800-as, illetve 1680x1050-es kijelzőhöz vagyok szokva" - Ezek a jelenkor 800x600-ai, igen, köszönhetően az adott gyártók spúrkodásának, hogy minél több darabot ki tudjanak hozni ugyanakkora felületű LCD-panel legyártásából (a nagyobb felbontású esetén a hibás gyártmányok aránya is nagyobb, amellett, hogy a fullHD picit drágább a gyártástechnológiáját tekintve). De te csak etesd ezeket a profithajhász, pixeleken spúrkodó multikat...
A 800x600-as felbontás az nagyjából a 80x25-ös konzolra elég, azzal van pariban, ezért említettem azt - A 132 oszlopos felbontás már kifejezetten ronda, nehezen olvasható volt rajta.