( BehringerZoltan | 2021. 05. 22., szo – 00:45 )

Van legitim és bitorolt hatalom. Tapasztalataid a bitorolt hatalommal kapcsolatban vannak, és az alapján ítéled meg magát a hatalmat is tévesen -  ami egyébként eredendően, legitim formában a lehető legpozitívabb dolgok egyike. De most ez messzire visz!

Igen, csak amin problémázol az -  hát azt talán túlzás lenne, hogy mellékes, de  - nem az elsődleges kérdés. Kvázi technikai jellegű, itt: jogtechnikai kérdés. A lényeg h a hatalom birtokosa megfelelő akarat megléte esetén be tudja tiltani a reklámozást, el fogja tudni különíteni a termékismertetőtől mert ehhez minden eszköz és szükséges potenciál a rendelkezésére áll. A kérdés, hogy a reklám mennyire fundamentális komponense a világot működtető a világon működő rendszernek, h az képes lenne-e túlélni ezen pillérének az elvesztését? Sztem nem. Összeomlana. Aminek nyilvánvalóan és sajnálatosan extrém tragikus következményei lennének, de valahol mégis az a kívánatos h összeomoljon és a romjain a helyét egy tisztább, igazabb, valódibb rendszer vegye át. 

Hasonló, de még nagyobb impulzivitással járó hatást indukálna pl a kamatszedés betiltása. Minthogy a kamat alapvető és kulcsfontosságú eleme a gazdaságnak, a betiltásával az gyakorlatilag azonnal megsemmisülne. A kamat szedése annak legtisztább formájában is morálisan kérdőjeles, az általános gyakorlat pedig több mint kriminális - a kamat felelős technikailag a permanens növekedési kényszerért; a Föld tartalékainak a feléléséért; az életterek megszüntetéséért stb...az már csak olyan bónusz, hogy mellékesen eszköz a modern rabszolgaság fenntartásához. Így kellő okunk lenne végleges elvetésére!