( nagy_peter | 2021. 05. 20., cs – 13:36 )

Ma kaptam az első oltást, 26 perccel utána néztem, éa már látszott az igazolásom a programbam. (lehet hamarabb is, csak akkor jutott eszembe)
Értem én, hogy az emberek felelős hozzáállására hivatkoznak, de azért legalább egy egy hetes időt várhatna. Azért, mert én nem ültem be fél órával az oltás után a Burger Kingbe maszk nélkül, még nem vagyok benne biztos, hogy más sem tesz majd így.
Még ha nem is akarnak komoly különbséget tenni a vakcinák közt, azért egy 10 napot várhatna a program egységesen bármely vakcina után, mielőtt "védettnek nyilvánít".

A teljes védelemhez amúgy meg gyártói ajánlás alapján Pfizer esetében 1 hét a második oltás után, a Sinopharm-nál pedig a WHO a 21.-ik napot mondta a második oltást követően. (igaz, a kínainál 1 héttel hamarabb adják a második oltást, így végeredményben csak egy hét a különbség a kettő közt).

De a Pfizertnél is mérhető már 1 hét után védelem, és a kínainál is "az antitestek az első oltás után öt-hét nappal kezdenek fejlődni, két hét múlva jutnak el antitestek a védelmi szintig", szóval azt a 10 napot igazán jó lenne kivárni legalább, akkor is, ha amúgy már nagyon mennénk valamerre.