( hajbazer | 2021. 05. 17., h – 19:31 )

Amit mondasz, bár lehetséges, de a valóságban leginkább csak idealizmus.

hint: attol, h a mostani gepe valakinek 1-2 eves nem jelenti, hogy evente csereli

Tekintettel arra, hogy egy szakmai fórumon a többség nem az elmúlt 1-2 évben látott vagy tulajdonolt először saját számítógépet, így több, mint valószínű, hogy de, igen, korábban már volt neki és kicserélte (tehát: újravásárolta). Ami közép- és hosszútávon egyenlő a régi kidobásával.

Vagy te most épp azt vizionálod, miközben egyeseket osztogató infotanárnak képzeled magad, hogy valaki 3 évvel ezelőtt még csak egy tablettel nyomult, számítógépe (desktop vagy notebook) nem is volt, aztán most hirtelen megsajnálta a PC-piacot és bevásárolt? Nem lehet, hogy neked kéne inkább leülnöd, még egyszer átgondolni ezt?

nezzuk forditva: lesujto, h a magyar geppark kb. olyan szinten van, mint az autoallomany... az emberek felenek 5+ eves kazan, rossz teljesitmeny/fogyasztasu a gepe. :(

Beleszámoltad a 2 évente cserélt számítógépek 6000 km-ről idepöfögtetését, a régi elszállítását és újrahasznosítását is, igaz? Mennyivel is fogyaszt kevesebbet egy 2 éves gép egy 5+ éves gépnél? Mondjuk asztali kivitelben. Nem, nem az a kérdés, hogy az idealista FLOPS/Watt/TDP vonalon mit ír a specifikáció. Hanem, hogy amikor be van kapcsolva és ugyanarra használják, mint más az 5+ éves gépet, akkor mennyit fogyaszt.