( end | 2021. 05. 17., h – 11:12 )

A kulcs ez a mondatod, "mindezen adottságok mellett hogyan tartson fenn kvázi magánszférát." - (vagy tovább menve ezen a gondolatmeneten, hogyan tartson fenn, - mondjuk, - egy közösségi vezetésre termett politikus, abszolút pozitív és a vezetni kívánt kisebb vagy nagyobb közösség számára hasznos szándékkal, "kvázi független", korrupciótól mentes, közérdekű, negatív befolyásoktól mentes, valóság-alapon, tényeken keresztül megítélhető életpályát..?)

Jelenleg hány út kínálkozik az egyének előtt.., barlangokban bujkálás, vagy az anonym gerilla-partizánharc a hegyekben...? Vagy a szolgai alázattal viselni és amikor majd kell, fejet hajtani a "nyaktiló vasának"? (Lásd "globál vírus", majd "globál vakcina" + a hozzá utólag tartozó gazdi hatások..? - (Ha már globalizmus jelenlegi konkrét és legkárosabb voltát kellene gyorsan példázni.)

Tiszta, és mindenki számára átlátható szabályok kellenének, és a be nem tartás esetén kemény szankciók, mondjuk mivel egy emberi életet lophatnak el, tehetnek tönkre, ezért a konkrét esetben elérhető az egyén életére szóló jövedelemmel megegyező büntetés és kártérítés "Damoklész kardja" lebegjen ezen cégek feje felett. (A világon mindenhonnan, "fekete-Afrika" legeldugottabb dzsungeléből is kiperelhetően!)

Ha már monopólium, legyen akkor ellensúlyban vele szemben a felhasználó, fogyasztó egyén. - (mivel államok szerintem sohasem lesznek..,) - a globálokat meg senki sem választja, - vagy mindenki(?) a kattintással aláírt, soha nem olvasott, hétről-hétre változtatott, adatvédelmi szabályok elfogadását jelentő szoftverhasználatot megelőző aktust kivéve.

(Az ÁFSZ-ük feletti "korlátlan" állami, vagy államszövetségi ellenőrzés pedig csak annyit jelentene, hogy az megosztva, torzítana a szabadságjogokon a globál-tech.-kel most már együttesen. - A globál meg simán hétről-hétre és újabb kiskapukkal kibújhatna a "a múlt héten még megvolt," kontroll alól..)

Kéne valamilyen mindenki számára elérhető és működő, globálisan hatályos és illetékes polgári jogi és szervezeti megoldás, (esetleg Hága-szerű,) az biztos. (A GDPR láthatóan erre kevés lesz. - És ha már "nemzetközi bíróság", akkor esetjog és esküdtszéki megoldás-félére szavaznék, mert a szabályozás gyors adoptálódását az innovatív multi-tech.-ekhez valahogyan mégiscsak biztosítani kellene. És az így felállított szervezet függetlenségét biztosítandó, a bizonyított lobby-befolyásolási kísérleteket rögtön 100 év Gulag-gal díjaznám.)

Még egy egyszerű példa, a telefonunk, a PC-nken tárolt adatok "lopása", monitorozása számomra valahol hasonlatos ahhoz, amikor valaki egy női retikül tartalmának folyamatos kiborogatását végzi - Aki szeretné kipróbálni a hatást, élete párjának, - minden nap csak legalább egyszer, - ürítse a étkezőasztalra a táskája tartalmát, és pár hétig figyelje a reakcióit. :) - A táska naponkénti tartalmáról akár személyes profilt is készíthet, ha lesz rá elég ideje...