( pink | 2021. 05. 17., h – 10:09 )

El is gondolkodtam egy pillanatra, hogy most csak trollkodsz-e :-)

Mindenesetre én nem szeretem, amikor ezen kérdések bármelyikében megy az ezoanyuskodás. Azt elfogadom, hogy érzelmi alapon születnek egyéni döntések; azt nehezebben, hogy mindig vannak, akik terjesztik a hülyeséget. Olyan dolgokkal kapcsolatban is, ahol szét vannak kenve részigazságok, és durva általánosítások vannak téve.
A kullancsok ellen is lassan már csak vizeletben áztatott levendulát kenhetne magára az ember. A plázában biztos tökéletesen megvéd. Engem már kezeltek Lyme-kórral, a kollégámnak lebénult a fél arca, mire rájöttek mi a baja (Lyme-kór + vírusos agyvelőgyulladás egyszerre megvolt neki). Nekünk azóta tuti ellenszerünk van. Bírom, hogy jelennek meg sorban indexen a cikkek, de a megoldást nem meri senki leírni, félve az ezoanyu-gyűlölethullámtól. A végén még csökkenne az olvasottság.

És sajnos sok buta ember olvas valamit, hogy ez vagy az árt, elhiszi, aztán a zászlójára tűzi és nekiáll téríteni úgy, hogy szétkeni a lényeget és a végén már minden ellenség. Nemigen vannak ma már közvetlen, valós veszélyek. Ezért sokan a semmit is felnagyítják. De valamiért soha nem a Pareto tetejéről. Hanem előásnak valami bullshit-et.