( nexudes | 2021. 05. 13., cs – 15:03 )

Saját tapasztalataim osztanám meg veletek még a 2000-es években ismerkedtem meg a Zyxellel, nem egy olcsó termék volt. viszont meglepően stabilan működtek. Stabilitással sosem volt gond, mindig segítőkészek voltak. Később bevezették, hogy a tanfolyamoknak díja van, de ha egy nagyobb mennyiségű eszközt vettél akkor "belefért" Jelenleg nem tudom, hogy van.
Az eszközök 1-2 alkalommal kimondottan megmentettek, pld a Metro szériás switchek, amelyek emelt hőmérséklet tartományban működtek. Mivel igy olyan helyeken is jól lehetett használni ahol nem volt klimatizálás, pld raktárak, lépcsőházak...
Egy példa:https://www.senetic.hu/product/91-010-167024B
65°C fokig üzembiztos
Egy nagyon jó barátomnál amikor bejött az N-es hálózat, került hozzá egy N-es router, amivel mivel még új volt a technológia, volt egy kis kompatibilitási gond, nem nem a Zyxel hibája volt! WEB-es felületen sehol nem lehetett átkapcsolni egy üzemváltó kapcsolót, de CLI-re rálépve ssh-n tökéletesen egy nagyon jól dokumentált parancs segítségével.
HPE termékről pedig annyit, megvettük 3 év támogatással majd 1 év után szó szerint beszántották az egészet (2-3 misi vol támogatással együtt) szóval az ilyen szinten is lehet meglepi...
Mindenkinek azt javaslom nézzetek szét, mert amikor több kell mint egy mezei TPLINK akkor jókat lehet belőle építkezni.
Már teljesen már területen vagyok legalább 5-7 éve már üzleti kapcsolatom sincs Zyxel-lel, egyszerűen csak elégedett voltam és valószínűleg leszek.
(engem is meglepett a backdoor-os szitu)