( bachterman | 2021. 05. 13., cs – 08:49 )

röviden: a csok a gazdaság fellendítő hatása miatt lett kitalálva, nem azért, hogy jól járjon a nagycsaládos. akinek már volt, vagy folyamatban volt gyereke, az a nem folyamatos munkaviszony miatt nem kaphatott. csak az kapott, aki hazárdírozva bevállalta, hogy igen, ő szaporodni fog. tudod, mint a tervgazdálkodás az átkosban.
az ingatlanok és az építőanyag árak pedig automatikusan megemelkedtek ezzel a kb 10-15 milliós összeggel. az építőanyag természetesen részarányosan. a vállalkozók nem szeretik a csok-os építkezéseket, mert túl sok vele a bürokrácia. a falusi csok dettó. rengeteg papírozás, és bem apó spermája három példányban, ami nem kötelező, de ajánlott, és így be szokták kérni, mert sosem lehet tudni.

a nagycsaládi kocsi is csak azoknak jó, akiknek van pénzük. akinek van pénze, annak általában nem 4-5-6 gyereke van. az ilyenek még a 2.5 millás önrészt sem tudják összekaparni, hogy legyen egy szaros lodgy-juk, amibe éppen befér a család, de a csomagok már nem. konkrét példa: 2.5 támogatás plusz 6 önrész, és máris a tiéd egy új vw transporter, amit három évig nem adhatsz el, hogy nehogy nyerészkedni próbálj az állam pénzén.

úgy szoktam mondani, hogy akkor kaphatsz állami kedvezményt, ha habony a családneved. és ebben az országban elég kevésnek az.