( hajbazer | 2021. 05. 12., sze – 20:30 )

Igen, meg alapíthatok szoftvercéget is, meg kilőhetem magam az űrbe, ha elég jól csinálom, sőt még a Marson is csinálhatok légkört, ha nekem nem tetszik a földi élet.

Aki nagyrészt felhasználója egy rendszernek, az nem szeretné az idejének a 99%-át azzal tölteni, hogy mások divatból odateremtett szarkupacát lapátolgassa. Függetlenül attól, hogy zárt vagy nyílt forráskódról van szó.

A 32-bit támogatásának kivezetése nem kevésbé arrogáns lépés, ha nyílt forráskódról van szó, ugyanis ha kisebbségben is, de vannak bőven felhasználói ennek az architektúrának, akik nem tévedésből raktak 64-bites processzorra 32-bites OS-t, hanem tényleg 32-bites processzoruk van és nem szeretnék kidobni a gépüket.

Egyébként a kritika főként azoknak az általában milliárdos multik által karbantartott disztróknak szól (Ubuntu pl.) akik előbb vezetik ki a 32-bit támogatást, mint más, sokkal régebbi architektúrákét (pl. S390X), annak a tévedésnek a csúcsra járatásával, hogy a 64-bit a 32-bit utódja és aki nem hajlandó a számítógépét 64-bitesre újravásárolni, ott úgyse™ az™ Ubuntu™ kivezetett™ támogatása™ lesz™ a™ legnagyobb™ probléma™.