( krix | 2021. 05. 10., h – 13:51 )

Nálam USG60W és USG20W járt, sajnos mind kettőnek a WIFI "moduljával" voltak problémáink.

Konkrétan mind a kettőnél ugyan az a jelenség játszódott le, mégpedig X idő után eltűnt a WIFI, de olyan szinten, mintha "kihúztad volna belőle a wifi chipet.. kiesett a kernel modul, ha emlékeim nem csalnak, talán valami segfaultokkal is volt küzdés.." . Restart után X ideig jó volt. Totál random produkálta ezt.

Több kört is futottunk anno Zyxel supporttal, az USG20W -n járt debug firmware-től kezdve minden féle fajta FW is, még a Zyxel Supportnak is lett adva remote-account, hogy ő is szét tudjon benne nézni.
USG20W esetén még eszközcsere is volt, de az is csak ~~pár hónapig ment és ugyan úgy kiköpte magából a WIFI részt.

USG60W is elkezdte ugyan ezt játszani, pedig ott is rendszeres FW upgrade-ek megvoltak, stb. Ott nem volt már eszközcsere, meg support, inkább vettünk egy MikroTik-es WIFI AP-t azt jólvan.

És ezek nem is szolgáltak ki akkora hatalmas WIFI eszközt. Egyidejűleg max. ha 12eszköz lógott rajta és ebbe beleszámíthatjuk a mobilokat is.

Van még sima USG60 is, ott nincs wifi nincs gond :) Az is teszi a dolgát már jó ideje.

A sima switch szériából a GS19XX -es sorozatból van vagy ~20 darabunk, azok gond nélkül üzemelnek, kb mindent is túlélő kategóriába tartoznak (van olyan hely ahol nincs légkondi + még be is gipszkartonozták, benn nyáron vagy 40++fok ... de ott is bírják a strapát már vagy 4-5 éve).

-krix-