( zeller | 2021. 05. 09., v – 21:27 )

"Látatlanban ez volt a tippem." - Ha végigolvastad a teljes hozzászólást, és meg is értetted, akkor feltűnhetett, hogy a fent nevezett pékipari termékeknek jól meghatározott összetétele van, amit tartani kell. Ha kihoznak egy "Manci félbarna rozsos kenyere" terméket, amibe néhány % rozslisztet kevernek, meg némi színezőmalátával belövik kellemes félbarna kenyérhez hasonlatosra a színét, akkor azt megtehetik, mert nincs az adott elnevezéshez kapcsolódó előírás. Mint ahogy virsliként sem lehet árusítani olyan terméket, amiben a csontról nagynyomású vízsugárral leválasztott húsrészecskék aránya bizonyos százaléknál több - na azokat sertésrudacska és hasonló nevekkel illetik a gyártók. Más kérdés, hogy némely ilyen, élelmiszerkönyv szerint "nem virsli" kóstolós teszten agyonveri a nálánál drágább virslinek nevezhető termékeket...