( Pixel5 | 2021. 05. 09., v – 15:26 )

Kedves hajbazer

Tudod, orbán viktor, mint politikus az életemre sajnos komoly befolyással van. A befizetett adómat ellopja, vagy hagyja, hogy azt mások lopják el. Emellett, hogy ne ragozzam túl, orbán egy öntelt, diktatórikus, hazug, simlis senkiházi. Ebből következően, de más okból is, számomra ő egy, a munkáját szörnyen rosszul végző, közönséges tolvaj.  Ami viszont a lényeg, én szabadon illethetem kritikával, amit ő tűrni köteles.
Nem TE, hanem Ő köteles tűrni. Te itt szóba sem kerülsz. Nem tudom, hogy is magyarázzam? Nem akarlak megsérteni, de szeretném, hogy értsd.
Szóval, neked ahhoz magyarán szólva: kuss, hogy én milyen véleménnyel vagyok orbánról. Mint ahogy például mészáros lőrincnek is kuss ahhoz, hogy Fekete-Győr Andrásnak, vagy más magyar állampolgárnak, mondjuk Soros Györgynek milyen véleménye van róla. Pedig mészáros még csak nem is politikus.   

Látom, minősítgettél, különféle jelzőkkel illettél engem, anélkül, hogy ismernél. Akit én nem ismerek, azt nem minősítgetem. Szerintem te se tedd ezt.
Olyan szavakkal meg végképp ne minősíts senkit, amelyeknek még a jelentéstartalmával sem vagy tisztában.

Mészáros Lőrinc becsületsértésért feljelentette az őt bűnözőnek, strómannak, tolvajnak nevező Fekete-Győr Andrást

"A feljelentésben sérelmezett kifejezések egyrészt jövőbeni események állítása (»előzetes letartóztatásba kerülhet«; »vádlottak padján fog ülni«; »bíróság fogja elítélni«; »lesz jogalap fellépni«), másrészt pedig egy kifejezésbe sűrítések (»bűnöző«, »széf«, »stróman«, »ellopja az akkori fiatalok jövőjét«), melyek jogilag így nem a tényállítás, hanem a feltételezés, illetve az értékítélet kategóriájába tartoznak, és ekként alkotmányjogi védelmet élveznek.”"