( gee | 2021. 05. 09., v – 14:13 )

Ugyanez van mikor:"Adtam neki a piaci normának megfelelő egy havi bónuszt pulykapénzre, és mégis baszik hajtani! Hálátlan köcsög!" Miközben a hálátlan köcsög a pulykapénzből sikeresen kifizette az egész évben görgetett adósságát, és következő évben ugyanonnan indul. Ez nem életminőség javulás, ez jó esetben is stagnálás. Stagnálásnak nincs ösztönző ereje.

Hát nem tudom. Aközött a két állapot között, hogy van évről évre növekvő adósságom, ami előbb-utóbb maga alá temet, és aközött, hogy nincs adósságom, elég nagy a különbség. Én ezt egyáltalán nem érzem stagnálásnak.

Persze ha valakit nem zavar az, hogy 2-3 év múlva a végrehajtó eladja a feje fölül a házat és mehet a híd alá lakni, és számára csak az számít életminőség javulásnak, ha valami látványos dologra elbaszhat egy köteg pénzt hirtelen, az simán hívhatja ezt stagnálásnak, de akkor ott nagyobb a gond, mert a nagy emelésből is csak külföldi nyaralás, házimozi rendszer meg nagyobb presztízsű használt autó meg hasonlók lesznek, és nem adósságtörlesztés és ugyanúgy jön majd a végrehajtó.