( Hevi | 2021. 05. 08., szo – 19:56 )

Szerkesztve: 2021. 05. 08., szo – 19:58

A Pentagon volt tisztje szerint igenis vannak ufók

...

A Pentagonban külön műveleti csoportot hoztak létre az észlelések kivizsgálására, januárban pedig 180 napot kaptak az amerikai hírszerző szolgálatok, hogy összeszedjenek mindent, amit az ufókról tudnak, majd a kongresszust is tájékoztassák erről. A nagy beszámoló várhatóan még június végén megtörténik.

...

Ufók márpedig vannak, csak a Pentagon nem akarja ezt elismerni, nehogy pánik törjön ki, és nehogy felzaklassák a vallásos közösségeket – magyarázta a New York Postnak a vitatott megítélésű Luis Elizondo, a Pentagon volt hírszerző tisztje, aki állítása szerint 2010 és 2017 között vezette a Pentagon fejlett légifenyegetés-azonosító programját. 

...

Szóval ha Elizondo saját állítása szerint bizonyítani tudta volna az ufók létezését, miért akadályozták? Nos, részben azért, mert sértette felettesei vallási meggyőződését, hiszen ha nem e világiak a repülő tárgyak, akkor honnan származnak? 

Ezt állítja Nick Pope, a brit védelmi tárca ufókutató részlegének vezetője is. Mint mondta, sokan elfogadták, hogy a jelenség valós. Inkább abban láttak problémát, hogy az azonosítatlan, sci-fi-filmekbe illő eszközökről azt mondják, „démoni eredetűek”, így jobb nem foglalkozni velük. Lényegében igyekeztek ignorálni a jelenséget. 

https://index.hu/kulfold/2021/05/08/ufo/