( locsemege | 2021. 05. 07., p – 23:05 )

A helyzet sokkal rosszabb, mintha egy HDD lenne, tudniillik két HDD-n van LVM köteten két filerendszer, de keresztben, nem hosszában. Azért, mert előbb volt egy HDD-n a két fs, majd amikor fogyott a hely, alá tettem még egy HDD-t, s kibővítettem a két fs-t. Szóval ha bármelyik HDD elmegy, viszi magával mindkét fs-t.

Nem ennyire vagyok hülye a valszámhoz, a kényelem szülte, ha már egyszer LVM. Mentésem szok lenni, de az utóbbi időben lusta voltam. Az SSD-n az oprendszer van, ez kevésbé para, de rengeteg config, céges vpn, anyámkínja miatt kissé csalódott lennék, ha tiszta install kellene. Most abban reménykedem, hogy ro mount után file-osan át tudom majd pakolni az új SSD-re a régi tartalmát.

Ezt a hozzászólást már a kis notebookról írom, a desktop gépet nem kapcsolom be. Annyiban para, hogy fogalmam sincs, hogyan fogok dolgozni hétfőn. Igazán tarthattam volna itthon tartalékban egy üres SSD-t, de ez még most is csak a rendelés után jutott eszembe. Kettő kellett volna, nem egy. Már mindegy.