( bognarattila | 2021. 05. 05., sze – 12:45 )

Nem kell megsértődni, csak belegondolni abba, hogy a másik miért kérdezi azt, amit. Te nem beszélgetni akartál, hanem eljátszani a tájékozottat, mintha a másik újszülött lenne. A konténerekhez nem értek, de nagyjából tudom azért, mi fán terem, például azt, amit leírtál már tudtam.

De ha beszélgetni akarsz, elmondhatnád a tapasztalatod VMware HA+DRS vs konténer szintű HA és terhelés elosztásról. Komolyan érdekelne, hogy miként célszerű DR-t megvalósítani, milyen dobozos megoldások vannak, az adatok miként kerülne át egyik helyről a másikra. Milyen adatbázisokat és mikor célszerű konténerbe tenni, mi a helyzet ezek mentésével. Például van-e konténeres elcsendesítős API, ez integrálódik-e az openvmtools-szal? (azaz VM+konténer hibrid esetén mi az, amit VM gondolkodással minden további nélkül meg lehet csinálni, van-e olyan, amit nem, mi az, amit lehet, de nem célszerű, ...)

Szerk: igen, a VMware-nek van Kubernetes integrációja, tudok róla, de ez nem feltétlenül játszik, mert eléggé sok vonzata van.