( mhmxs | 2021. 05. 03., h – 12:19 )

Hat en uzemeltetek is, sot fejlesztek olyan alkalmazast, ami uzemeltet olyan infrastrukturat, amin manageli az alkalmazas clustert. Azert kenyszeritenek, mert a modern elvarasok hozzak ezt a dolgot: resource izolacio, eroforras hatekonysag, alkalmazas csomagolas, self healing, autoscaling, baromi hosszu a lista, amit kontenerekkel kenyelmesyen lehet csinalni (es persze van egy masik lista, amit meg nem, de szerencsere az sokkal rovidebb)

Es pont mint uzemeltetonek kenyelmes, hogy en adom a kernelt, a fejleszto hozza az appot, es nem kell a hostra feltenni minden dependenciat, es kenyelmesen szabalyozhato mennyi eroforrast kaphat, lenyegeben barmely distron elindul a cucc, nem kell masik playbookot irni centosra meg archra, nem kell apparmor profilokkal megvedeni a tobbi futo processzt, nem kell varni, amig elindul a vm, konnyebben automatizalhato ergo konnyebben tesztelheto (Travison fellovunk egy Kind clustert es tetszoleges teszteket futtatunk percek alatt), stb.

Persze mindenki maga tudja, tavol alljon tolem, hogy megmondjam barkinek mit csinaljon vagy miben higgyen. En komoly potenciat latok benne, es jovobiztosnak erzem a tudasom (mar amannyire lehet ilyet ITban mondani).