( Protezis | 2021. 05. 01., szo – 10:16 )

Nem értem, miért kell milliókat költeni képzésre. Ha nem tudsz angolul, akkor kezdd azzal. Ha tudsz, akkor Udemyn a havi 30K-ból veszel 6 kurzust. Ezt a 6 kurzust többnyire nem is lehet megcsinálni 1 hónap alatt, mert annyi időráfordítást igényel, szóval vegyél csak hármat. Cserébe megtanulsz programozási nyelveket, cloudot, meg jóformán mindent, ami a szoftverfejlesztéshez kell. 1 év alatt, 200 ezer forintból annyi új dolgot megtanulsz, hogy elmész új munkahelyre és az első hónapban visszajön az ára. Mindehhez kell az időráfordítás, de milliók nem kellenek.

De mondhattam volna a Pluralsightot, ami havi 14 ezer, Coursera plus 120k egy évre. Napi 1 óra időráfordítás (ami tudom, nem feltétlenül egyszerűen kivitelezhető) már sok mindenre elég lehet, ha helyén van az eszed és azt az 1 órát jól kihasználod.

IT-ban a legtöbb helyen nem kell a diploma, főleg nem, ha helyette mutogatod az MS, Cisco, AWS, stb. certificateket. Ha ezekre a témákra kevésbé vagy fogékony, akkor csinálj ISTQB vizsgákat, tesztelőként is lehet ám jól keresni, ott pedig tuti nem elvárás a diploma, hisz a tesztelők a legtöbbször teljesen más területről jönnek az IT-ba.