( gergov | 2021. 04. 30., p – 22:50 )

Az utobbi par evben sok epitoiparos brigad megfordult nalunk, kb. az volt, amit irtok, a "fonok" sokszor szidja es megalazza a munkasait, a megrendelo (en) elott. Pl. volt olyan, hogy valami 5 perc alatt javithato hibat kovetett el egy srac, volt ott kurvaanyazas, bazmegeles meg faszozas. Maskor elment a fonok, es a melosok fule hallatara mondta nekem, hogy figyeljek rajuk, mert ezek a buzik mindent elkurnak. Volt, hogy nekem magyaraztak, hogy mit kell csinalni (mert erted, en biztos jobban tudom), mondvan, hogy ezek a hulyek elfelejtik.

En is voltam kisvallakozonal, ott a cegtulaj paranoid volt, allandoan azon porgott, hogy mindenki at akarja baszni meg a hata mogott rajta rohogunk. Pedig csak jo hangulatban meloztunk a fiatal kollegakkal (24-25 voltam), de nyilvan amikor o megjelent, komolyabbra vettuk a figurat. Nekem ott dobta le az agyam a gepszijat, amikor behivott az irodajaba, es elem rakott egy papirt, amin egy graf volt betukkel, es elkezdte magyarazni, hogy minden betu egy dolgozo, de nem mondja meg melyik ki, es most egyesevel kihallgat mindenkit, hogy ki kinek mit mondott, mert valami hata mogott beszelgetes visszajutott hozza, es ez ot serti, es tudni akarja, kitol indult. Vegul akkor leptem ki, amikor azert vett elo, mert en vele nem vagyok joban, de a kollegaknak bezzeg "szopkodom a faszat". Akkor hirtelen felindulasbol ott a helyszinen elkoszontem, de aztan gyozott a jozan esz, es maradtam meg egy honapot, amig talaltam uj melot.

Anyosom egy multinal dolgozik, a kozepvezetok ott is ugy viselkednek, mintha legalabb ovek lenne az egesz koceraj.

A jelenseg szerintem nem munkaltato meret vagy tulajdonos fuggo, egyszeruen mindenhol vannak faszok, es a nagy pofa meg a gatlastalansag miatt ervenyesulni is tudnak.