( Hiena | 2021. 04. 27., k – 21:40 )

Bármilyen páka lehet jó, mindössze kellően nagy teljesítményű vagy hőtehetetlenségű, jól szabályozott fűtőteste és megfelelő minőségű heggyel kell rendelkeznie. Puskás is jó páka volt, mert Weller koppintás volt, Weller hegy ment bele. Dolgoztam vanádium hegyes, kerámiabetétes orosz pákával. Örök darab, de a fogása, kinézete rémálom. Volt Black&Decker pákám, attól majdnem ott maradtam, mert mint kiderült, belül csak csillám választotta el a hegyet a fűtőbetét ellenálláshuzalától. Munkahelyeken használtam a három felsoroltat.
KSGER HAKKO betéteket használ. De láttam Parksideos pákát is HAKKO heggyel. MOSFETezni rohadt jó volt, mert a termálpadnek kb. esélye sem volt elvinni a hőt. Jahm, ugyanezen az elven fel lehet javítani az OBIs pákát, csak ki kell nézni, hogy melyik komoly páka hegye megy bele.
Otthoni használatra, az a jó páka, aminek stabil és olcsó az alkatrészellátása. Pl. a Weller ezért verhetetlen, 2-3000HUF a WP szériához a hegy, ami szinte megölhetetlen. Kis ügyességgel illeszthető más pákához is.