( Hevi | 2021. 04. 27., k – 20:16 )

Aha. Szóval magadnak, magatoknak beadatod, de másokat elbizonytalanítanál, lebeszélnél róla?

Honnan is ismerős ez?

Az már az oltások kezdetén látható volt, hogy az ellenzék által remélt népszerűségnövekedés elmarad, még saját választóikat sem sikerült meggyőzni az oltásellenes kampánnyal. Idővel ők maguk is szembefordultak saját állításaikkal: több ellenzéki politikus beoltatta magát az általuk gyűlölt keleti vakcinával. Tordai Bence,a Párbeszéd és Szemző Áron, a Momentum politikusa orosz, Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke kínai vakcinát kapott, és a listát hosszan folytathatnánk. De voltak, akik látványosan kerülték az eredet megjelölését: „Pénteken hívott a háziorvosom, és ma én is megkaptam az első oltást – azzal a vakcinával, ami jutott” – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

...

A keleti vakcinákkal ugyanis minden esély megvan arra, hogy az elsőként nyitó országok között legyünk, és a 2022-es választások idejére újra lendületbe jöjjön a gazdaság. Mindez kudarc volna az ellenzéknek, ezért céljuk az oltási terv lassítása, az emberek elbizonytalanítása, hogy minél később szabaduljunk a járvány fogságából, minél tovább tartsanak a korlátozó intézkedések, minél nagyobb legyen a koronavírusban elhunytak száma, hogy a jövő évi választásokon tömegek járuljanak az urnákhoz kormánybuktatási szándékkal.

Mindenki eldöntheti, hogy (...), akit járványhelyzetben nem az a cél vezérel, hogy minél többen megkapják a vakcinát, oltáspárti-e vagy oltásellenes.