( Gyuszk | 2021. 04. 27., k – 18:36 )

Bocs, de a rektes szart.

Tegyük fel hogy a synology drive nevű cucc amit használok olyan mint a google drive (amúgy olyan is, csak nincs olyan szép URL-em hozzá és onprem üzemel).

Ott tudok küldeni egy linket amire kattintva egy browserben megnyilik egy galéria ami izlésesen tálalja az előző napi születésnapi partit.

Az ftp-nél meg lehet szenvedni, hogy ki-ki összekattogtassa magának a total commandert meg a filezillát meg a fene tudja még ki mit használ programot.

Ugye nem várod el anyukántól, vagy a 60+ -os apukámtól, hogy ftp klienst kattogtasson össze és letöltögesse a képeket?

Lásd meg az értéket is benne, ne csak a szokásos dolgaidat puffogtasd.

Arról nem is beszélve hogy az ftp esetén ki a franc fog többmilliárd embernek ftp szervereket összeütni / üzemeltetni? Mindenki maga otthon? Ne legyünk már nevetségesek.

Az FTP egy szép és egyszerű (viszont rohadt elavult és nagyon pazarlóan működő) megoldás egyszerű fájlcserére két hoszt között, dedikált feladatra, vagy szakértőknek, átlagember a mai világban bottal sem piszkálná meg, és nem azért, mert lusta, hanem ugyanazért, hogy te is modern buszra és nem lóvasútra szállsz fel.

Ha már próbálsz tapasztalt szakembernek tűnni akkor nézz utána az ftp protokollnak, ezerrel nyitogatja a kapcsolatokat minden egyes fájlra amit forgalmazol, ennél nagyobb pazarlást (visszanyalt a fagyi?) nehéz elképzelni.