( hajbazer | 2021. 04. 27., k – 18:00 )

Más a komplexitás mert más is a megoldandó feladat.

Az a helyzet, hogy egy "lakossági" fájl megosztása (egyszerű feltölthetősége, linkelhetősége, letölthetősége) messze nem igényel annyi JS-CSS-HTML bloat szutykot, mint, amennyit a Google babzsákfejlesztői belegányoltak a Google Drive-ba. Ezt önmagában a HTTP protokoll is képes megvalósítani, bár tény, hogy nem olyan szépen és nem annyira triviálisan, mint az FTP. Ez viszont még mindig nem indok a bloat-ra.

A Google Drive nem egy kamion, hanem egy olyan szuperbusz, amire felfér 100 utas, de általában csak 5-10 utazik rajta ténylegesen.

Amire te gondolsz, kamionként, az a vállalati cloud, az meg megint egészen más tészta. Nem kevésbé felesleges persze, hiszen egy alkalmazott munkaköri leírásába már nyugodtan bele lehet írni, hogy ne legyen cloudbirka és értsen az FTP-hez.

Azt meg erősen kétlem, hogy egy egységsugarút ne lehetne megtanítani arra, hogy Total Commanderben megnyomja a Ctrl+F-et és felcsatlakozzon az FTP szerverre. Vagy ugyanezt Windows Explorerben, pláne előre létrehozott parancsikonnal. Egyszerűen csak nem kellene tapicskoló birkákat odaengedni a számítógép, okostelefon, tablet stb. elé. Már egy fokkal jobb világot élnénk és nem kéne 2 évente újrafeltalálni mindent, csakmert multiék most épp egy kicsit másik irányba szeretnék terelni a birkákat.