( gergov | 2021. 04. 26., h – 17:59 )

Senki sem mondta, hogy rombold le a hazad es koltozz jurtaba. Nem tudom, hogy a kalkulator mivel szamol, de saccra inkabb a futesi igeny miatt kerdez erre ra. Amugy egy ilyen cucc termeszetesen sosem lehet pontos, mert rengeteg apro befolyasolo tenyezo van, amit egyaltalan nem vesz figyelembe. Nem is ez a celja, hanem hogy beloje a nagysagrendet.

Ertem en, hogy a vilag masik vege tulszaporodik, de ha ott egy csaladban fogyaszt 7 gyerek fejenkent x eroforrast, itt meg ket gyerek fejenkent 5x-et, akkor ki terhelte jobban a kornyezetet?

Egyebkent ha barkit erdekel a velemenyem, szerintem mi itt mindannyian es a vilag masik tulszaporodo vege is felelosek vagyunk, es a ketto egyaltalan nem zarja ki egymast. Attol, hogy ott sok az ember meg carlcolt itt ugyanugy hozzateszi a magaet a szennyezeshez, ezert irtam neki, hogy mutogatni a masikra, hogy de mer' van ennyi gyereked, az a felelosseg tolasa. Arrol nem is beszelve, hogy a csoro kisgyerek ott ugyanugy nem tehet rola, hogy hetediknek szuletett egy csaladba, mint ahogy mi sem tehetunk rola, hogy a szuleink viszonylag kenyelmes eletet alapoztak meg nekunk. A kornyezetterhelesunkert egyebkent nem buntudatot kellene erezni, hanem felelosseget, es ennek megfeleloen mindenkinek a maga szintjen javitani egy kicsit.