( Darkfish | 2021. 04. 26., h – 16:01 )

Igen el, csak zavaró volt, hogy magát a szavazatot emlékeim sehol nem küldik első körben. + ami az alap "blind-signature" eljárásban megzavart, az az hogy magát aláírást is "vissza kell fejteni", így igazából maga az aláírás sem hasonlítható össze később. Ez az infó viszont direktben nincs leírva (vagy átsiklottam felette), ez már csak az egyenletekből következik. Viszont-e nélkül sérülne a titkosság.

Amiért kértem a konkrétumot azok a gyakorlati problémák:

1, hogyan hitelesítenek távolról, úgy hogy az otthon kivitelezhető legyen és ne adjon lehetőséget nagyszámú csalásra

2, mivel küldöd be a tikosított adatot, hiszen ezen a ponton bíznod kell szoftverben, hogy csak az csinálja amit kell (ez egy desktop alkalmazásál megvalósítható, de egy szerveresnél csak bízni lehet benne.)

 

Ami az érdekes, hogy az első körben a szavazatot teljesen felesleges beküldeni, elég csak egy szavazó tokent kérni és annak aláírást (ha jól értem az észtek így is csinálják)

Ha viszont 1, esetre nincs megnyugtató válasz,  és meg kell jelenni személyesen, akkor  ebben az esetben a token simán kiváltható akár a kalapból húzós technikával. Ami azért egy átlagembernek jóval átláthatóbb valami, mint a kriptográfia. Az analógiában leírt eseményben is az volt a zavaró, hogy "felesleges" lépések vannak benne, a gyakorlati életben nem adogatnak oda-vissza borítékokat mert van sokkal egyszerűbb megoldás.