( pink | 2021. 04. 26., h – 09:23 )

hogy a plugin hibrid pont abban nagyszerű, amiben a benzines és a dízel nagyon gyenge: meg lehet tenni vele néhány kilométeres rövid utakat zéró emisszióval. Pont olyan rövidebb utakat, amelyeket a benzin- és dízelautó hideg motorral, óriási fogyasztással és a hideg katalizátor miatt még nagyobb károsanyag emisszióval tud csak teljesíteni.

Én pont ugyanezért ünnepeltem a plugin hibrideket, amikor megjelentek. Ezzel a felkiáltással: végre!
Aztán az élet rácáfolt erre. Mert az emberek nem töltögetik.
Mióta bekerültek a cégautó flottákba, újra emelkedik a járműpark CO2 kibocsátása. Mert amikor megkapja a paraszt a következő cégautóját, ami nem diesel, hanem plugin hibrid, ugyanúgy jár vele, mint eddig. Nem fogja otthon töltögetni.
Vizsgálták, miért: valaki sima lustaságból nem dugdossa be, valaki meg spúrságból: nem tudja az otthon beletett villanyt elszámolni, a benzint meg igen LOL.

Szóval igen, a plugin hibrid egy kiváló ötlet, amit magam is szívből üdvözöltem. Csak itt is jött a tömeg részéről a misuse.

Nekem nem fontos, hogy milyen technológiájú autóval járok. Nyitott vagyok bármire, ha látom, hogy az jó. Egyelőre azonban azt látom, hogy ha most mindegyik autónkat villanyra cserélnénk, nettó szopássá válna számunkra a közlekedés.
Amit lehet, kiváltunk: jövőre az egyik kicsit. Talán napelemes erőművel is megtámogatjuk a dolgot.
Lényeges különbség köztünk, hogy ezt én nem fanatizmusból csinálom.

Ezt a vegzálást meg egyenesen undorítónak tartom, hogy kitiltanak városokból itt Európában típusengedélyt kapott autókat. Engem szerencsére ez nem érint, de ettől még mélységesen felháborít.
A kétütemű trabantokat se kellett végül betiltani. Szépen kikoptak. Az a pár veteránbuzi meg hadd hajtsa napfényes vasárnapokon. A kutyát nem zavarja.