( _Franko_ | 2021. 04. 26., h – 08:42 )

Arra pont van megoldas: kapsz egy hash-t es azalapjan visszakeresheted, hogy odaszamoltak-e, ahova kell.

Nem hash-t kapsz a blind-signature esetén.

Az en aggalyom inkabb az, hogy egyetlen "hiba" es meglesz a Fidesz-DK-Momentum szekhazban vagy a 444-Telex-Origo-MTVA gepein, hogy kinek melyik volt a hash-e, es akkor az anonimitasnak annyi. Vagy ha megsem, akkor meg van par hash, amirol "senki nem tudhatja, hogy kie".

Nem, nem lesz meg egyik székházban sem, hogy ki mire szavazott, viszont mindenki ellenőrizni tudja, hogy a szavazata megvan-e.

Frankotol fentebb erre tettem fel a kerdest: hany rosszindulatu ember kell ahhoz, hogy ezek kozul az aggalyok kozul legalabb egy teljesuljon.

Egy rosszindulatú ember is elég, carlcolt a neve, ha meghallják, hogy közeledik, akkor az összes matematikai eljárás reszketve elmenekül és ott marad titkosítatlanul, hogy ki mire szavazott. Így működik.

Nem erti, hogy amit nem tud elmagyarazni, azt o se erti igazan.

Bizonyára így van. Véletlenül se olvasd el, mert megárt.

Amugy fentebb volt egy hibrid megoldasi otletem, miszerint valasztokorzetbol huznal hash-t egy kalapbol, es a bekamerazott valasztokorzet a nap vegen bevinne a gepbe a nem szavazo hash-eket. Az szerintem konnyen is magyarazhato, es elfogadhato, es tovabbra is skalazhato tovabbi human eroforrasok betetelevel a csalas-biztossaga

Ja, hogy neked hibrid megoldási ötleted is van, fantasztikus. A sok hülye meg baszkolódik a kriptográfiával.