( Zsugabubus | 2021. 04. 25., v – 16:38 )

De itt az a baj, hogy baromság a kalkulátor. Téglaházban laksz, amiben már felnőtt mondjuk 3 generáció (mert 100 évvel ezelőtt épült). Akkor miért pazarolsz vele? Energetikailag lehet nyilván korszerűsíteni, de ehelyett inkább rombold le, és költözz sátorba? Amúgy a mi éghajlatunkon mennyi energia kell egy szalmakunyhó fűtéséhez télen? Állítom több, mint egy vastagon szigetelt téglaházhoz.

Egyébként is az elmúlt pár évtizedben nem ezen a környéken duplázódott meg a népesség, szóval mielőtt itt átállítanak mindenkit legelésre meg szintetikus "hús" evésre, először nézzenek már körbe azokon a helyeken, ahol szarják magukból a pulyákat.

Van ugye ez a probléma, hogy tele van műanyaggal az óceán, és egyetértek azzal, hogy a PET palack egy szemét dolog (amit gazdasági okból nem fognak amúgy megszüntetni), viszont az biztos, hogy nem én dobálom bele az Atlanti-óceánba azokat sem, hanem az olyan túlnépesedett ázsiai országokban, ahol a szemétgyűjtés sincs megoldva rendesen. Itt költhetünk akármennyit újrahasznosításra, ha ott fogják bedobni a vízbe.