( PDA_FAN | 2021. 04. 25., v – 15:49 )

A Totalcar egyelőre semennyire sem mérvadó a környezetvédelem tekintetében, annak ellenére sem, hogy egyik alapítója mára fanatikus villanyautó-rajongó lett.

Az egyik kedvencem, mikor elkezdték a plugin hibrideket azzal ekézni, hogy egy 100 km-es, részben autópályás teszt útvonalon nem a gyár által megadott 1-2 liter benzin fogyott el, hanem sokkal több.

Ez persze a gyártókat is minősíti, mindenesetre a TC újságíróinak nem esett le a tantusz, hogy a plugin hibrid pont abban nagyszerű, amiben a benzines és a dízel nagyon gyenge: meg lehet tenni vele néhány kilométeres rövid utakat zéró emisszióval. Pont olyan rövidebb utakat, amelyeket a benzin- és dízelautó hideg motorral, óriási fogyasztással és a hideg katalizátor miatt még nagyobb károsanyag emisszióval tud csak teljesíteni. És amiből sok autósnak az éves futásteljesítmény akár 60-70%-a is kijön. És ami akkora súllyal esik latba, hogy mellé az autópályás fogyasztás lehet 7-8 liter, az összesített eredmény mégis jobb, mint a nem plugin hibrideké.