( renard | 2021. 04. 25., v – 11:15 )

Mi van azokkal, akik nem tudnak megfertőződni? Akik koronavírusos emberekkel éltek egy háztartásban, nem lettek betegek, nem mutathatóak ki náluk az antitestek, túl egészségesek?

Mi van velük? Kik ők? Nekik a homlokukra van írva, hogy mindenféle vakcina nélkül védettek? Ez is valamilyen isteni kegy? Ők a kiválasztottak? Ők legalább tudják magukról, hogy azok?

Azt gondolom, hogy tényleg sok furcsán gondolkodó, kevéssé iskolázott, félrevezetett ember él a Földön, jó lenne egy olyan vakcina is, ami ezt a problémát orvosolná, de ők azt sem adatnák be maguknak (igen, azt észt osztották el a legigazságosabban, még senki nem reklamált, hogy keveset kapott). Tudom, vannak, akik nem kaphatnak ilyen-olyan vagy semmilyen vakcinát az egészségi állapotuk miatt, ők más lapra tartoznak, de akiknél nincs kizáró ok az oltásra, azok jól tennék, ha kérnék valamelyiket (vagy bármelyiket). Természetesen értem, hogy van az emberekben bizonytalanság, mert egyszer ezt mondják bele a képükbe, egyszer meg azt, ráadásul Gulyás Gergelyt elég jól elárulja a testbeszéde (pl. akkor is, amikor az egekbe magasztalja a keleti vakcinákat, mert szerinte azok jobbak a nyugati vakcináknál, a Szputnyik V meg egyenesen a legjobb mind közül), szóval értem, ha az emberek egy része nem tudja, hogy melyik esetben döntene jó, ezért inkább nem kér oltást, mert azért legalább nem kell tenni semmit. Az őszinteség kifizetődőbb lett volna ebben az esetben is, de ilyet ne várjunk politikusoktól (lehet, hogy erre is kellene valamilyen vakcina...)

 

Elértünk addig, hogy az egészséges életmód az egyenő a bűnnel?

Ki állított ilyet? Igaz, azt sem mondta senki, hogy az egészséges életmód garancia az örök életre, az "csak" az alap lehet, de nem véd meg mindentől, ahogy ettől a szarságtól sem, amivel most küzd az egész világ, és ebben a küzdelemben a hülyeségek hangoztatása nem segít.