( Hiena | 2021. 04. 24., szo – 17:04 )

1. Ha hangos volt akkor kendácsolva rakták össze. Pontosabban, fillérbaszva alulméretezve a hűtőt és a többit. Egy konfig jósága nem a ventillátorok számától lesz jó. A hűtés hatásfokát a tömegáram határozza meg, ebben a pedig a ventillátorok keresztmetszete a mérvadó. Egy 30 centiméteres, gép teljes oldalát kitöltő ventillátor töredéke fordulatszámon fog ugyanannyi levegőt átmozgatni mint 4 vagy 5 15 centiméteres.
2. A folyadékhűtésnek megvan a kockázata. Sajnos a gépészet öregedik. Egy tömítés hiba a procinál viheti a vieokártyát, egy reservoir/ kiegyenlítő repedéstől úszik még az atyaúristen is.  Megoldás: Nem szemcukorkát vesz az ember, hanem rendes ipari megoldást. Kiegyenlítőnek ott vannak a hűtéstechnikai, vagy autóipari tartályok, rendes csőcsatlakozóval, egy darabból fújt testtel. Az oldallapok találkozási élei Terosol-la vagy savmentes szilóvall végigtömitve. Levehező oldallap alatt körbe tömítés. Csövezésnek vegyszerálló, vagy élelmiszeripari vastagfalú szilikoncsövek. Az alaplap és a hűtés alatti teljes terület cseppfogó/kármentő tálca beépítése. Végül, de ne utolsó sorban, nem vízzel, hanem alacsony viszkozítású szilikonolaj használata hűtőfolyadéknak.
Probléma? Egy ilyen drágább mint a bolti mert a boltban hülyegyerekeknek árulnak hűtéseket, sokat kell vele dolgozni, kurva szarul néz ki. Cserében 5-10 évig azt is elfelejted, hogy megy a géped.