( gelei | 2021. 04. 23., p – 16:09 )

Bezos azért tud a világ leggazdagabb embere lenni, mert alsó hangon pár százmillió ember vásárol a cégétől. A 0.1% többi része többé-kevésbé hasonló okokból tud yachtot fenntartani, magángéppel repkedni, stb. A politikusok pedig rajtuk keresztül férnek hozzá az efféle luxushoz. Ha félmilliárd ember maradna összesen, akkor ettől az életszínvonaltól szerintem végleg búcsút lehetne venni. Ez egyiküknek sem az érdeke.

Miért veszed biztosra, h nem léteznek kidolgozott stratégiák és tervek az "optimalizált" populációszámmal való berendezkedésre?

Semmit nem kell biztosra venni, állampolgári szemmel pénzfeldobás az egész, 50-50, fogalmad sincs róla, hogy kinek milyen terv van a fejében. Ami elbizonytalanít, hogy egy napi szinten farkast kiáltó, jól behatárolható kis csoport szokott whistleblowerkedni Facebookon. Statisztikailag persze egyszer igazuk lehet, de eddig az járt jól, aki ellenük fogadott. 

A fenti videóban pl. egész egyszerűen nincs benne az a szöveg, amit magyarázószövegként melléírtak (vagy legalábbis nem találtam meg, jöhet a timestamp, hogy hol kell nézni), és szinte minden második komment az, hogy tolmácsot szeretnék kérni. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy világméretű összeesküvést Kovácsné Ilonka leplez le a Facebookon, aki még arra sem képes, hogy az angol nyelvű videó lényegi mondanivalóját megértse.