( trey | 2021. 04. 23., p – 11:57 )

Segítettem kicsit, mert láttam nagy bajban vagy. De segítek még:

Olyan esetben, amikor egy ország lakossága - és ez fokozottan értendő az alacsony iskolázottságúakra, gyengébb elméjűekre, retardáltakra - retteg valamitől, akkor egy vezető politikus feladatai közé tartozik a pánik kezelése, a biztató szavak közlése, a közrend fenntartása. Nem hiányzik sem a kórházaknak, hogy megrohanják (lásd: indiai kórházakat az oxigénért), sem a rendőröknek, hogy hozzád hasonlók özönöljenek az utcákra és táblákkal "vissza a CEU-t" szintű tüntikézést csináljanak stb. Elég nekik a dr. Gődény & co.-t kezelni alkalmanként. 

Nézd meg a történelmet, más országokat, hogyan kommunikáltak az országok vezető. Nézd meg II. Erzsébet TV-s bejelentkezését, hogy ezeket megértsd.

Az iskolázottabbak ez értik. Azt is, hogy politikus nem gyógyít, hogy amikor azt mondja, "mi meggyógyítjuk", akkor nem Szijjártóra stb. gondol, hanem azokra, akiknek ez a dolga (akiket ezért fizetnek).

Az iskolázottabbak azt is értik, hogy eleve halottakat, sokszoros rizikófaktorral rendelkezőket stb. nem feltétlen lehet meggyógyítani. Az iskolázottabb empaták ezt megpróbálják titkolni a potenciális halottak elől (filmeken, amikor a félbe vágott embernek mondják: nyugi, itt vagyok, nem fogsz meghaln.... isten nyugosztalja!), a hozzám hasonló egyenesen beszélők meg nyíltan kimondják a valóságot.

Remélem, segítettem. :)