( Csab | 2021. 04. 22., cs – 22:35 )

Mindenáron ki akarsz oktatni, hogy átbasztak, csak valahogy a benchmarkok mást mutatnak.

Lenovo Z50-70, egy mezei sysbench-re 6980-at nyom, az új gép 41300-at nyom ugyanarra. Ez durván 5,9X sebesség.

Te visszavitted volna, én meg nem tettem meg. Pont azért mert nincs vele sebességproblémám. A Lenovo Z50-70 öregapám notebookja, de ne gondold, hogy a mai notebook-ok tudnak is valamit.

Ugyanennyiért, 260kHuf-ért 2 magos processzorral árulnak notebookot, meg parasztvakításnak van hyper-threading 4 szálra, amit illik kikapcsolni BIOS alól.

Nem vettem 1 millióért gépet vízhűtéssel, meg egyéb baromságokkal. Nincs rá pénzem, vagy legalábbis értelmesebb dolgokra költeném.

 

Az, hogy a tápot kukába dobtam, meg a merevlemezt is, részletkérdés. A ventillátort is kukáztam, meg az USB front panelt is kukázni fogom, ingyér adták a 12kHUF-os házzal, jobbra lesz cserélve. Az Intel Stock Cooler is ingyér jött a processzorral, nem veszítek semmit, ha kivágom. A teljes veszteség az egész konfiguráción 6+11=17 kHuf (merevlemez + Zeus tápegység).

 

Vannak kényelmetlenségek, de ezek orvosolhatóak, pont ezért nem vittem vissza az eladónak. Nem vagyok megelégedve az eladóval, de olyan szart adott el, amiből még ki lehet hozni virágillatú gépet.

Sebességprobléma nincs vele, a többi meg igazából kellemetlenség.