( Gyuszk | 2021. 04. 22., cs – 13:57 )

"WoW-ra régóta van Lutris, a Steam pedig beépítve tartalmaz Protont. "

Sajnálom hogy ha valakinek ez rosszul fog esni, de a Lutris meg a Wine egy kisérleti projekt, mindig is az, és soha a büdös életben nem fogja elérni azt a megkivánt minőséget hogy bármikor elinditom a game -t, akkor döccenés nélkül menjen minden. És ne kelljen előtte órákig görcsölni. De békeidőben olyan is volt hogy jó ideig egy rakás játékom szépen ment Wine-al, csak hát mondjuk 17 évesen imádtam Wine-t konfigni, lehet hogy 33 évesen amikor véletlenül van 1 órám játszani, azt nem azzal szeretném tölteni hogy az utolsó alkalom óta eltelt updatek hogyan verték szét az egészet.

Igen, használtam Wowot Wine-al, Lutrissal, mindenféle felállásban, mostanában is, 1 éve is, 3 éve is, 5 éve is, mindig ugyanaz a sztori: jön egy minor update a játékhoz vagy a wine-hoz és úgy dől össze a kártyavár, hogy aznapra a játéktól a kedved is elmegy.

A Proton hasonló, egy rakás játéknál ki kell próbálni az összes verziót, mire találsz egyet amivel hajlandó - valahogy - működni.

Én ezekről már rég letettem, és elhiheted hogy az elmúlt 10 év minden "vivmányát" láttam és próbálgattam a wine-nak, protonnak és minden segéd programjának.

Szar.

No, például aki úgy látja mint én, annak elég jó ez a cucc, amit az MS az asztalra tesz.