( peterson | 2021. 04. 21., sze – 07:25 )

gondolom ha egy fél literes vizes palackot az ember feltesz duct tape-pel a kormányra, már meg is van a szükséges forgatónyomaték

Ez a probléma. Mindenki azt vizsgálja, hogy lehet megszívatni a rendszert. Együttműködni próbált már vele valaki? Lehet hogy az biztonságosabb lenne... J

Ennek ellenére nem (teljesen) hiszek az önvezetésben, mert bár gyorsabban és jobban reagálhat egy gép (majd a jövőben), de vannak speciális/összetett döntéshelyzetek, ahol egy gép csak gyorsabban, de jobban nem fog tudni dönteni, ergo ember kell hozzá.

 

De ez olyan mint a biztonsági öv: tudunk olyan balesetet mutati ahol a biztonsági öv ölte meg az utast. Klasszisokkal több olyat, ahol az mentette meg. És olyat is, ahol annak hiányába halt bele, ahogy olyat is ahol annak hiánya miatt élte túl.

Egy egy speciális eset kiragadása, felnagyítása és abból levont hosszútávú következtetések nem szerencsések.

 

Ebben az esetben sajnos két ember meghalt. Sajnálom. De még nincs lezárva a vizsgálat, hogy miért. Jelenleg az sem biztos, hogy a Tesla önvezetett. Akkor lesz érdemes felelőst keresni, ha kiderül, hogy az a gép önvezetett-e, és az önvezetés minden feltételének megfelelően tette-e, illetve hogy próbálták-e fent leírt módokon átverni.