( bognarattila | 2021. 04. 20., k – 10:54 )

a tesla elmondta, hogy ez nem level 5. elmondta, és az autó is jelzi mikor bekapcsolod a funkciót hogy minden felelősség a tied.

A kérdés az, hogy mire jó egy olyan vezetéstámogató rendszer, ami elvileg tudja vezetni az autót (kormányt, gázt és féket kezel), de valójában bármelyik pillanatban hibázhat, például pont abban a pillanatban, amikor nem számítasz rá. Ilyen lehet egy enyhe kanyar, jönnek szembe, valami miatt elveszti a sávot, frontálisan ütközik. Ellenben ha Te vezeted az autót, akkor tudod, hogy mi az a pillanat, amikor félrenézhetsz egy pillanatra (tekintsünk el az előugró szarvas és hasonló esetektől). A saját korlátaidat normális esetben ismered, az autó technológiai korlátait nem feltétlenül. Nyilván az is egy opció, hogy mindent úgy csinálsz, mintha te vezetnél, de akkor mi értelme van annak, hogy az autó tud kormányozni?

Ez nem Tesla és nem eset specifikus kérdés, hanem általános.

Azzal teljesen egyet értek, hogy nincs értelme a technológiát az átverések kiszűrésére fejleszteni (annak érzékelése, hogy van-e sofőr, a sofőr figyel-e), hiszen a sofőr érdeke partnernek lenni.