( trey | 2021. 04. 19., h – 14:13 )

2. Jövő májusra tudják hozni :(

Hogy a faszba'? Én pénteken megrendeltem, 14-22 hetet jeleztek vissza.  Igaz, van egy "COVID-19" rész az Adásvételi szerződésben ....

A felek rögzítik, hogy a COVID-19 világjárvány miatt bevezetésre került rendkívüli intézkedések nyomán a gyártó Ingolstadt (a továbbiakban „Gyártóüzem”) átmenetileg szüneteltette a megrendelt gépjárművek gyártását, és ennek következtében a Porsche Hungaria Kft., mint az Audi márka hazai vezérképviselete, arról tájékoztatta Eladót, hogy szállítási késedelmek várhatók, ugyanakkor mind a gépjárműgyártó, mind a márka hazai vezérképviselete, mind az Eladó elkötelezett a magyarországi vevők kiszolgálása mellett. A Gyártóüzemek a termelést 2020.18. hetétől fokozatosan újraindították. A Felek elfogadják a https://wwww.audi.hu/covid-19-tajekoztato/audi-gyarto-uezemek-termelesi-tajekoztatoja honlapon közzétett nyilatkozatokat arra vonatkozóan, hogy a Gyártóüzem a termelését szünetelteti, vagy sem.

A Felek tudomásul veszik, hogy a gépjárműgyártó a COVID-19 világjárvánnyal kapcsolatos fejleményeket továbbra is figyelemmel kíséri. A körülmények jelenleg előre nem látható változása folytán nem zárható ki, hogy a járvány esetleges ismételt kiterjedése miatt egy vagy több Gyártóüzem átmenetileg újra a termelési kapacitásai csökkentésére vagy a termelés felfüggesztésére kényszerül. Ennek megfelelően a Felek tudomásul veszik, hogy a Gyártóüzem gyártótevékenysége jelenleg és a jövőben is szünetelhet.

Eladó és Vevő a jelen adásvételi szerződést annak tudatában kötik meg, hogy a Gyártóüzem korábbi szünetelése miatt a gépjárművek szállítása jelentős késedelmet szenvedhet, de a Felek bíznak abban, hogy a szerződés ésszerű időn belül teljesítésre kerül.