( zolee1988 | 2021. 04. 18., v – 12:54 )

Szerkesztve: 2021. 04. 18., v – 12:58

Ha az új androidos telekomos boxra gondolsz, annak nem kell külön van vlan. pénteken jött a szerelő, behúzta a koaxot, lerakta sagem hgw-t. az első indításkor a srác erőltette az utp-t a hgw és a settop között, mert hát csak úgy van “garancia”. a boxon muszáj volt ugyanazzal a gmail címmel belépni az “androidba”, ha kihagytad akkor a telekom appba történő sikeres bejelentkezés (telekom fiókkal) után “nincs jogosultság” hibával megállt. a második box a gyerek szobájába ment, de hiába mondtam hogy oda nem akarok a saját gmail címmel belépni, muszáj volt. 

miután elment, a második boxon csináltam egy factory resetet. átvittem a gyerek szobájába, wifire csatlakoztam. a telekom weboldalán hozzáadtam a gyerek gmail címet a telekom tv megosztásnál. a boxon beléptünk a gyerek gmail fiókjával, majd miután a telekom appba kellett belépni, e-mailben küldtek egyszer használatos jelszót (mivel a gyereknek nincs telekom fiókja).

próbaként kipróbáltam telenor mobilnetet telefonon megosztva, úgy is ment a wifin a telekomos tv.

ami bosszantó, hogy a saját Philips androidos tv mellé kell ez a hdmi-s vacak ugyanazzal a android tv rendszerrel. nyilván később lehet lesz saját letölthető app (cseh verziót találtam) így nem kell plusz távirányítóval vacakolni. ez valami teszt időszak, ahhoz kell a homogén infrastruktúra