( TCH | 2021. 04. 18., v – 12:34 )

Megnéztem. A szál témája az, hogy van-e szükség védelmi mechanizmusokra, senki nem mondta benne, hogy nem kell nekik megtanulni. Az hangzott el, hogy egész jól véd egy rakás hiba ellen, meg olyanok, hogy ez egyébként külső szemlélőként kit érdekel, ha az elvileg nem hátulgombolós programozók ontják magukból a memória kezelésre visszavezethető bugokat. Te ebben fogalmaztál meg egy véleményt, hogy szerinted nem a gyerekzár a megoldás, én erre reagáltam. Aztán közölted, hogy de te nem ezt mondtad, hanem hogy nem kell erőltetni, meg kötelezővé tenni. Ok, rendben, de annak a szálnak a témája akkor is a safety featureök voltak szerintem.

"Szerinted." A szál a BSD-től indult, kezdjük itt, tehát máris nem igaz, hogy a védelmi mechanizmusok szükségessége volt az alaptéma. Abba aztán bejött az első hittérítős komment, hogy majd a Rust-tal jól lecsökken a mindenféle memóriakorrupciós sechole-ok és bugok száma. A védelmi mechanizmusokról konkrétan még mindig nincs szó, csak a rasztjó'megvéd mantráról, ami egyébként még mindig nem igaz, mert ha valaki hülye - vagy ne is legyen hülye, értsd: laikus, tapasztalatlan, whatever - és nem tudja, hogy mit csinál akkor a Rust sem fogja tudni megakadályozni, hogy baromságot csináljon: elég, ha mindent unsafe-be tesz. Akkor aztán lehet majd magyarázni, hogy "de elég csak az unsafe részeket átnézni", hogy ha az egész unsafe... (Tehát ezen a ponton a téma már megint az volt, hogy acészarmerbafferóverflómegszegfótdemajdarasztmerabbannincsbafferóverflómegszegfót (de, van), csak, hogy értsd, miért jön szóba mindig a hittérítős vonal.) Ezt tette szóvá pink is, nem mást, hogy baromságra nincs gyógyír. hg2ecz meg sem próbálta cáfolni amit mondott, csak kijelentette, hogy őt ez nem érdekli, de már unja a security patch-eket. Azaz le van szarva, hogy nem a C csinálta a gixereket, hanem a hozzánemértés és ennek megfelelően a Rust sem fogja elhozni a megváltást, max. pár százalékot farag a hibaarányból, akkor is erőltessük a gyermekzárat a kiképzés helyett. És pontosan erre válaszoltam, hogy a gyermekzár nem megoldás: a kiképzés és a szelektálás az.

Hol is ignoráltam én itt a kontextust?

Kedves egészségedre, hogy nem. Hányszor mondjam még el, hogy rendben, értem, nem akarom vitatni?

Akkor minek hozod fel újra-és-újra a hittérítős részt? Ezt már megint te dörgölted az orrom alá, kb. már harmadjára.

Ott még csak kértelek, hogy ne kezd el (ha már a kontextus ignorálásánál, meg a hiteltelenítésnél tartunk), mert látszott, hogy jó úton vagy afelé, hogy megint sértődötten rugózz. Azóta ezt sikerült is előadnod.

Látod? Már megint. Most meg sértődötten rugózás. Hol látsz te bármi jelet arra, hogy megsértődtem? Már megint hitelteleníteni akarsz. Ez nagyon gagyi.

Látod, most is még bizonygatod az igazadat, mikor már nem tudom, hattal feljebb leírtam, hogy, ok rendben, nincs ebben vita köztünk.

Miben? A hittérítős részben? Akkor minek jössz vele elő újra-meg-újra? Vagy abban, hogy a Rust nem akadályozza meg az idiótákat az idiótaságban? Abban meg nem igazán értettél eddig egyet.

De neked muszáj előadni, hogy a hiszt=hülye, és hogy az kizárólag az örjöngve tombolást jelenti, és hogy de én akkor is is ignorálom a kontextust, meg hitelteleníteni akarlak téged. Akar a fene. A mondandódra reagáltam.

Te nem a mondandómra reagáltál, hanem teljesen másra: olyasmikre, ami engem tüntet fel idiótaként. És ezen tényleg felesleges rugózni, mert ezt már rég elismerted, hogy nem arra reagáltál amit mondtam, mert "félreértetted".