( kroozo | 2021. 04. 18., v – 12:05 )

Ez nem igaz. Nézd már meg, hogy mire adtam a gyermekzáras választ. Baromira nem az volt a szál kontextusa, hogy most van-e igény biztonsági ellenőrzésekre, hanem az, hogy aki még nem tud programozni (az ominózus "fiatalok", jelentsen ez bármit), azt majd a Rust megakadályozza a baromságok csinálásában, így nem is kell neki megtanulnia, mert Rust-ban úgysem lesz lehetősége baromságot csinálni.

Megnéztem. A szál témája az, hogy van-e szükség védelmi mechanizmusokra, senki nem mondta benne, hogy nem kell nekik megtanulni. Az hangzott el, hogy egész jól véd egy rakás hiba ellen, meg olyanok, hogy ez egyébként külső szemlélőként kit érdekel, ha az elvileg nem hátulgombolós programozók ontják magukból a memória kezelésre visszavezethető bugokat. Te ebben fogalmaztál meg egy véleményt, hogy szerinted nem a gyerekzár a megoldás, én erre reagáltam. Aztán közölted, hogy de te nem ezt mondtad, hanem hogy nem kell erőltetni, meg kötelezővé tenni. Ok, rendben, de annak a szálnak a témája akkor is a safety featureök voltak szerintem.

Mert megint bejött a hittérítős vonal, amikor megint jött az a nettó FUD, hogy mindenki hibázik, tehát a C-től meg kell szabadulni és majd a Rust jól megvéd minket magunktól. Ez nettó maszlag és nettó hittérítés. Kösz, de kösz nem.

Kedves egészségedre, hogy nem. Hányszor mondjam még el, hogy rendben, értem, nem akarom vitatni?

 Az igazam melletti érvelés nem hiszti, hiába próbálod ezt megmagyarázni. Az őrjöngve baromságok beszélése az hiszti. Ilyet tőlem nem láthattál. De tekintve, hogy te mindig ezt csinálod, hogy mindig valami hiteltelenítési kísérlettel próbálkozol, így ez a rész is kb. annyira hiteles, mint egy hamis SSL cert: az előbb még a puszta szóhasználat volt a hiszti, most meg az igazam bizonygatása. Legközelebb mi lesz a hiszti? Az írásjelek használata? A keyboard használata? Hogy egyáltalán válaszolni merek?

Ott még csak kértelek, hogy ne kezd el (ha már a kontextus ignorálásánál, meg a hiteltelenítésnél tartunk), mert látszott, hogy jó úton vagy afelé, hogy megint sértődötten rugózz.  Azóta ezt sikerült is előadnod. Látod, most is még bizonygatod az igazadat, mikor már nem tudom, hattal feljebb leírtam, hogy, ok rendben, nincs ebben vita köztünk. De neked muszáj előadni, hogy a hiszt=hülye, és hogy az kizárólag az örjöngve tombolást jelenti, és hogy de én akkor is is ignorálom a kontextust, meg hitelteleníteni akarlak téged. Akar a fene. A mondandódra reagáltam.